szerző:
hvg.hu

Logisztikai területen négyszáz betöltetlen állás van jelenleg a Magyar Postánál.

A Magyar Posta is munkaerőhiánnyal küzd, főleg Budapesten és vonzáskörzetében, illetve Nyugat-Magyarországon, különösen az országhatár közelében vannak betöltetlen pozíciói - írta a Világgazdaság.

A mintegy 30 ezer fős vállalatnál szeptember végén ötszáznál kevesebb betöltetlen állás volt, ebből a hálózati területen száz, a logisztikai területen négyszáz - közölte a cég.

A tavasz óta folytatott intenzív toborzás eredményeként október végén mintegy ötszáz fővel több dolgozója volt a postának, mint tavaly év végén.

A vállalat emellett több mint 21 ezer négyzetméterrel bővítette csomagfeldolgozó telephelyei területét, növelte a rekeszszámot a legforgalmasabb csomagautomatáknál, és a kiemelt szállítási időszakokra vonatkozó előrejelzéseket kért nagy feladó partnereitől, főleg a webáruházaktól.

Az elmúlt években az e-kereskedelem évente több mint 10 százalékkal nőtt, erre az évre 18 százalék áll az előrejelzésekben. A Magyar Posta tavaly több mint 17 millió csomagot kézbesített, idén pedig a csomagmennyiség meg is haladhatja a 20 millió darabot.

Az idén már októberben voltak napok, amikor a posta csomagforgalma 10 százalékkal meghaladta a karácsonyi időszak átlagforgalmát, november első napjaiban pedig volt 15 százalékos túllépésre is példa.

A posta ezért vezethette be november 15-től, hogy a szerződéssel nem rendelkező üzleti partnerei esetenként két csomagtípusból egyenként csak ötöt-ötöt adhatnak fel. Más korlát nincs, a családoknak szánt küldemények továbbra is a megszokott módon adhatók fel.

Az ügyfeleknek mindenesetre azt javasolják, hogy a kiemelt időszakokban fix pontra (postára, a postával szerződött partnerekhez) vagy az ideiglenes Ünnepi CsomagPontokra kérjék a csomagjukat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!