szerző:
hvg.hu

Az Európai Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint kölcsönzött munkaerővel pótolnák a hiányzó ellenőröket, ügyfélszolgálatosokat, adminisztratív dolgozókat.

Nemcsak sofőrből, hanem ellenőrökből is kevés van a BKK-nál. A 24.hu szerint erre utal az Európai Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény, amely szerint legalább 35 kölcsönzött munkaerőt állítanak be az ellenőrök közé, de további 21 ember is növelheti az ellenőrök számát.

Emellett az ügyfélszolgálatokra, adminisztratív munkakörökbe is kölcsönzött munkaerőt akar hadrendbe állítani a BKK. Itt szintén minimum 35 főt igényelt, azzal a megkötéssel, hogy szükség esetén további 21 fővel emelkedhet ez a létszám.

A First Job Kft. kölcsönzi a munkaerőt mindkét esetben a BKK-nak, nettó bő 350 millió forintot zsebel be ezért a munkaerő-kölcsönző cég, amelynek a tulajdonosa a hírportál szerint diákmunkásokat közvetítő céget és nyugdíjasokat is foglalkoztató szövetkezetet ugyancsak működtet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Vállalkozás

Megszólalt a BKV is a 400 ezres fizetések ügyében

A sofőrök bértárgyalása megrekedt, de a cég már hirdetésbe keres munkatársakat négyszázezerért. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke berágott, levelet írt a vezérigazgatónak. A BKV is megszólalt, szerintük teljesen rendben van a kezdőknek ajánlott magas fizetés, a bértárgyalások sem kezdődtek soha ilyen korán.