szerző:
MTI / hvg.hu

Jelentősebb olcsóbb lesz szerdától a benzin, és a dízel ára is csökken, de a benzinénél kisebb mértékben.

Bruttó 8 forinttal csökkenti a benzin, és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol – értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn. A benzin átlagára 358 forintra, a gázolajé 369 forintra mérséklődik ezzel.

Az üzemanyagok ára legutóbb múlt szerdán változott, akkor a 95-ös benzin átlagára literenként bruttó 3 forinttal 366 forintra emelkedett, a gázolajé pedig bruttó 4 forinttal átlagosan 373 forintra.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára múlt hétvégén Facebook-oldalán közölte, hogy csökkentették az üzemanyag árát választókerületében, Mezőkövesden, miután egyeztetett a Mol illetékes képviselőivel. A politikus akciójához a miniszterelnök és a Fidesz-frakció is gratulált. Tállai azt mondta, csak a munkáját végezte, sokan azonban ellentmondásosnak vélték az egész intézkedést, és felvették: ilyen alapon máshol is lehetne olcsóbb üzemanyagot "intézni".

A Moltól az ügy úgy reagáltak múlt héten: piaci vállalatként a fogyasztói visszajelzéseket is beleértve folyamatosan figyelik a versenypiaci tényezőket, elemzik és szükség esetén módosítják az árakat. Az árazás ugyanakkor tisztán kereskedelmi kérdés – közölték. A cég egyben megismételte: a Mol, ahogyan eddig, úgy most sem kommentál konkrét árakat vagy a saját árazási gyakorlatát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Magyarázkodik a Mol Tállai árcsökkentése után

A Mol piaci vállalatként a fogyasztói visszajelzéseket is beleértve folyamatosan figyelemmel kíséri a versenypiaci tényezőket, elemzi és szükség esetén módosítja az árakat. Az árazás ugyanakkor tisztán kereskedelmi kérdés – szögezte le a vállalat csütörtökön az MTI-nek eljuttatott közleményében.

hvg.hu Itthon

Orbán lájkolja, hogy Tállai olcsóbb benzint intéz lakóhelyének

"Gratulálok!" – ezt mondta Orbán Viktor az atv.hu-nak, amikor az ATV főmunkatársa a parlamenti folyosón feltette neki a villámkérdést, mit szól ahhoz, hogy Tállai András elintézte, hogy a választókörzetében olcsóbb legyen a benzin. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy "akkor mindenki intézze el".