szerző:
hvg.hu

Egy lépéssel közelebb került a budapesti tömegközlekedés a nyugat-európai színvonalhoz.

Péntek és szombat esténként éjjel fél egyig jár az M2-es és az M4-es metró – közölte a BKK. A metró üzemidejének bővítésével a cég változatlanul biztosítja az éjjel-nappal a Nagykörutat járó 6-os villamos és az éjszakai buszok közlekedését – ígérték.

A BKK arról írt: a tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen pénteken és szombaton nagy. December 1-től a belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények az M2-es és M4-es vonalon is. Új menetrendjük szerint a metrók a késő esti üzemben egységesen 10-10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon.

A közlekedési cég így annak a minimumát váltja valóra, amiért Vitézy Dávid a múlt héten kezdett el kampányolni. Ő azt kérte, hogy vagy egy-két órával tovább járjon a metró, hétvégenként pedig szerinte egész éjszaka közlekedhetnének. Össze is gyűjtötte: a budapestinél korábban csak a bukaresti és a helsinki metrót zárják be, míg például Madridban minden nap, Münchenben pedig a hétvégéken éjjel fél háromig lehet metrózni, Koppenhágában pedig sosem áll le a föld alatti közlekedés.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!