szerző:
hvg.hu

Előre nem látható körülményekkel indokolva módosította az Épkar Zrt.-vel között közbeszerzési szerződést a Nemzeti Sportközpontok.

Négy hónappal a vége után is drágult egy kicsit a budapesti vizes világbajnokság, ezúttal 103,5 millió forinttal. Most a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda felújításának költsége emelkedett 2,9 milliárd forintra. 

A létesítmény október végén beázott az ott elvégzett légtechnikai rendszert érintő javítások miatt. Ezeket a javításokat pedig azért kellett elvégezni, mert a légtechnikai rendszer a fűtés beindításakor meghibásodott.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint tekintettel arra, hogy a légkezelő berendezés cseréje a tető szerkezetében is változtatást igényel, az érintett tetőszakasz átépítése, illetve felújítása műszaki szempontból nem választható el a légkezelő berendezés cseréjétől, azt azzal egy időben szükséges elvégezni. E munkák elvégzése a téli időszak előtt feltétlenül indokolt.

Az is kiderül a dokumentumból, hogy a Hajós Alfréd uszoda légkezelő berendezésének cseréjét a korábban tervezett típustól eltérő típusú berendezéssel, a felújítási munkálatok keretében megtörtént nyílászárócsere és az épület, valamint a légkezelő műszaki állapota együttesen teszik soron kívül elvégzendő feladattá.

(via Mfor)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Gazdaság

Vizes vébé és hasító turizmus: a kormánynak hisz vagy a számoknak?

A budapesti vizes vébé és a Masters világbajnokság a kormány szerint komoly lökést adott (volna) a turizmusnak. A rendelkezésre álló adatok nem ezt mutatják. A hasonló külföldi sportesemények esetében ugyanez történt, vagyis az lett volna az igazi meglepetés, ha több turista jön a verseny hónapjában.