szerző:
hvg.hu

Építésrendészeti eljárást kezdeményezett a II. kerületi polgármesteri hivatal egy luxusvilla miatt, amely az érdemkereszttel is kitüntetett Hamdan Sameer Mahmoudé, a kormánykedvenc Mellow Mood szállodaüzemeltető cég társtulajdonosáé – írta az Átlátszó.

Az eredetileg is kétlakásos lakóház a II. kerület erdős szomszédságú részén, a Verecke úton épül, az Átlátszó a helyszínen úgy látta, hogy a kerítések közül csaknem „kibugyog” az épület.

Az 1142 négyzetméteres telek, rajta az épülettel április közepe óta a jordán Hamdan Sameer Mahmoudé, aki a budapesti szállodaüzemltető-ingatlanos Mellow Mood cégcsoport társtulajdonosa.

Ő és cégtársa, Awad Zuhair Fathi a kezesei vállalkozásuk révén a milliárdos állami hitellel megtolt Párizsi Udvar beruházásnak, és ők működtetik egyebek mellett a Buddha-bar Hotelt a Ferenciek terén. Ennek a megnyitóján parádézott Orbán Viktor miniszterelnök és Zaid Naffa jordán konzul is. Utóbbiról nemrég kiderült, hogy fennakadt a terrorátvilágításon – tette hozzá az Átlátszó.

A II. kerületi önkormányzat a portállal most azt közölte, hogy az épített környezetért felelős igazgatóságuk munkatársai november elején helyszíni szemlét tartottak a Verecke utcai építkezésen és „észlelték, hogy az ingatlanon bejelentés nélküli építési munkák folynak”. Ezért építésrendészeti eljárást kezdeményeztek a Budapesti Kormányhivatalnál.

„Kollégáink azt észlelték, hogy az említett területen két építkezés is folyik, a fenti ingatlan bővítése, illetve a melléképület és a garázsok bővítése, de ennek pontos megállapítása – a jogszerűség vizsgálatával és az esetleges szankciókkal együtt –  a Kormányhivatal építésfelügyeleti eljárásának az eredménye lesz majd” – derült ki a kerület válaszából.

Márpedig az ezek szerint elmulasztott bejelentés lenne a minimum, amire a jordán üzletember köteles volna. Építési engedélyt nem feltétlenül köteles kérni, amennyiben az épület saját lakhatását szolgálja majd – tette hozzá a beszámoló.