szerző:
hvg.hu

Egy bliccelő utassal szemben intézkedtek, emiatt állították le a 3-ast és a 62-est ma reggel.

Mindig idegesítő, ha bejelenti a villamosvezető, hogy nem közlekedik tovább a jármű és pótlóbuszokra kell szállni. Még inkább, ha ez a reggeli csúcsforgalomban történik. Azonban ha baleset az ok, az ember nyilván megérti, most azonban elég különös indokkal állították le a 3-as és 62-es villamosvonal közlekedését. A BKK a Facebookján annyit közölt, hatósági intézkedés miatt kellett az Örs vezér tere és a Bosnyák tér között pótlóbusszal utazni csütörtökön reggel háromnegyed 7 körül.

A kommentekből azonban kiderül, a hatósági intézkedés egy bliccelővel szemben történt. A jegy nélküli utas ugyanis nem akart együttműködni az ellenőrökkel, le szeretett volna szállni, a villamosvezető azonban nem nyitotta ki az ajtókat. Emiatt a villamos többi utasa sem tudott percekig leszállni, és a csúcsforgalomban egymást sűrűn követő járművek emiatt nem tudtak továbbközlekedni sem.

A bliccelő feljelentést szeretett volna tenni, az ellenőrök pedig rendőrt hívtak. Az incidens miatt nagyjából negyedóráig állt a villamosok közlekedése.