szerző:
hvg.hu

Halász János, a Fidesz szóvivője szerint viszont minden rendben történt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kivizsgálná annak a balatonfüredi szállodának az ügyét, amelyet eredetileg tao-pénzből kézilabda-akadémiának építettek - mondta a miniszter az RTL Klubnak.

Mint arról beszámoltunk, Balatonfüreden wellness hotelként működik az a több mint félmilliárdos tao-támogatásból felhúzott épület, amelyet eredetileg kézilabda akadémiának és hozzá kapcsolódó bentlakásos kollégiumnak szántak. A szálloda Akadémia Sporthotel néven négycsillagos szállodaként működik, az építtető alapítvány szerint azért, mert jelenleg próbaüzem zajlik.

Az Emmi vizsgálja a beruházást, Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerint viszont minden rendben történt.

Lázár Jánost az RTL Klub kérdezte meg az ügyről, a miniszter először viccelni próbált, majd azt mondta, nem ismeri az ügyet, de meg fogja vizsgálni. Hozzátette, szerinte a tao-támogatásokat szigorúan ellenőrzik.

Egyébként ha ki is derülne a visszaélés, az építtető alapítványnak akkor sem kellene visszafizetnie a kapott pénzt, csak legfeljebb két évig nem igényelhetnének tao-pénzt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!