szerző:
MTI

A Nemzeti Közművek (NKM) stratégiai partnerséget kötött a finn energetikai társasággal, a Fortummal, hogy országos elektromos autó töltőállomás-hálózat épülhessen ki Magyarországon - közölte az NKM. Jövőre elindítják a lakossági napelem-szolgáltatásukat is.

Az NKM a most jól működő közműszolgáltatási rendszerre építve modern, innovatív, digitális megoldásokat alkalmazó otthonszolgáltatóvá kíván válni - mondta egy jövő közműveiről szóló rendezvényen Kóbor György elnök-vezérigazgató az NKM tájékoztatása szerint.

A cég stratégiai partnerséget kötött a finn energetikai társasággal, a Fortummal, hogy a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként országos elektromos autó töltőállomás-hálózat épülhessen ki Magyarországon.

Az elnök-vezérigazgató beszélt arról is, hogy az NKM megkezdi első önkiszolgáló üzemben működő közforgalmú CNG (sűrített földgáz) töltőállomásának kivitelezési munkáit. A kúton egy időben két gépjármű töltésére nyílik majd lehetőség.

A CNG kút közvetlenül a Ferihegyi repülőtérre vezető út mellett épül Vecsésen. Az új kút elhelyezkedése különösen kedvez a CNG-s személyszállító gépjárművek, taxik, kisbuszok további budapesti terjedésének - tette hozzá Kóbor György.

Az NKM jövőre új szolgáltatást is indít, a lakosság részére napenergia tárolására alkalmas eszközöket és napelemeket telepít majd. A fotovoltaikus panelek és finanszírozásuk terén 2018-ban komplex megoldással jelentkezik a társaság.