szerző:
hvg.hu

Fizethet Szombathely, hogy a csapatuk a stadionjában játszhasson.

Ugyan nemrég átadták a több mint 15 milliárd forintból elkészült szombathelyi stadiont, csak külön pénzért használhatja azt a csapat. Több probléma is akadt: az átadóünnepség után munkaterületté nyilvánították az építményt, de ennél is nagyobb baj, hogy nincs, aki üzemeltesse.

A szombathelyi önkormányzat ideiglenesen az egyik saját cégét bízta meg az üzemeltetéssel, de az olyan magas bérleti díjat kér a szakosztályoktól, amit azok nem tudnak kifizetni. A város ezért vállalta, hogy fizet – csakhogy most a Nyugat.hu megírta, a pénz csak január 1-jétől lesz elérhető. Addig viszont hátravan még két hazai meccs a bajnokságban.

A portál úgy tudja, csak akkor lehet megtartani a két meccset, ha az önkormányzat külön fizet. Mindez a városnak 8,6 millió forintba kerül – aztán 2018-tól 75 millió forintot adnak a bérleti díjra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!