szerző:
hvg.hu

A pénzintézet hat év alatt több mint 47 milliárd forintot adott a látványcsapatsport-szervezeteknek

Ezzel – írja a G7 – a legnagyobb tao-donor, mivel minden hetedik adóforint tőle érkezett a sportba.

Bár a Kúria október végi döntése értelmében a tao-támogatások nyilvánosak, a cégek továbbra is titkolóznak. A G7 megkeresésére összeget csak az OTP közölt, azt azonban nem adta ki, hogy mely sportszervezeteket támogattak a pénzből. Csak annyit jegyeztek meg, hogy a szponzorációhoz hasonlóan a tao esetében is a labdarúgást és a kézilabdát részesítik előnyben, ezen belül is főleg utánpótlás-nevelésre adnak pénzt.

A Magyar Telekomtól csupán annyit válaszoltak, hogy kisebb szervezeteknek juttattak pénzt ezen a csatornán, azt nem árulták el, hogy mennyit.

A Mol is utal sportszervezeteknek, azt azonban nem lehet tudni, hogy mennyit; az erre vonatkozó kérdésekre nem válaszoltak.

Az E.Onnál annyit közöltek, hogy a tao keretében is a vízilabdasportot támogatják, de az nem derült ki, mennyivel.

A lap szerint a legnagyobb külföldi tulajdonú hazai cégek általában 10, legfeljebb 100 milliós nagyságrendben utaltak adóforintokat sportszervezetekhez.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!