szerző:
hvg.hu

A Váci úton, a Marina-part szomszédságában készülnek nagy fejlesztésre, az irodák mellett lakásokat is építenének.

Lakásokat is épít az MNB-alapítványok vagyonkezelője, az Optima Zrt. a Váci úton a volt Csavargyár területén – írja a 24.hu.

Mint arról beszámoltunk, az Optima Befektetési Zrt. a Rákospatak, a Váci út, a Csavargyár utca és a Cserhalom utca által határolt területen nagyarányú ingatlanfejlesztésre készül, a hét és fél hektáros telken City 2020 néven akarnak új üzleti negyedet építeni, ennek részeként pedig egy 90 méter magas toronyházat is. Az egész projektet a kormány kiemelt beruházássá nyilvánította.

A 24.hu most azt írja, az Optima azt közölte velük, hogy az új negyedben 150 ezer négyzetméternyi irodát akarnak építeni, a fennmaradó 50 ezer négyzetméteren pedig "üzletek, szolgáltatói bázisok, lakások, új, revitalizált közterek, parkok is lesznek majd, ahogy az egy új központhoz illik".

A lap szerint a barnamezős beruházási területen a kerületi szabályok értelmében eredetileg nem lehetett volna lakásokat építeni, de a XIII. kerület tavaly novemberben módosította a kerületi építési szabályokat, így már lakásokat is építhetnek az egyébként a Marina-part szomszédságában lévő területre.

Az Optima közlése szerinte a beruházás a tervezési-előkészítési fázisnál tart.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!