szerző:
MTI / hvg.hu

Azt állítja, sem toronyházat, sem lakásokat nem fognak építeni a volt Csavargyár területén. A fővároshoz benyújtott műszaki dokumentációban azonban más van.

Nem akar lakásokat és magasházat építeni az MNB-alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. a Váci úton - közölte a cég kedden.

Korábban a Zoom.hu írt arról, hogy a Váci út 160-168-as szám alatt, az egykori Csavargyár területén többek között egy 90 méter magas toronyházat is akar építeni az Optima egy új üzleti negyed részeként, a 24.hu pedig kedden azt írta, a XIII. kerületi építési szabályzat módosítását követően már lakásokat is fognak építeni a területen, a lap ráadásul magára az Optimára hivatkozott, amely azt válaszolta nekik, hogy "üzletek, szolgáltatói bázisok, lakások, új, revitalizált közterek, parkok" is épülnek majd.

Ezek után a cég közleményt adott ki, amelyben azt írták, sem lakásokat, sem 90 méteres magasházat nem akarnak építeni, a projekt a fővárosi és az önkormányzati szabályozási környezetnek megfelelően előkészítési folyamatban van. Arról nem közöltek részleteket, hogy mit akarnak építeni az ingatlanon.

A City 2020 néven futó beruházást a kormány egyébként kiemelt beruházássá nyilvánította.

A főváros honlapján továbbra is ott van az a műszaki dokumentáció, amelyet a Fővárosi Rendezési Szabályzat módosításához nyújtott be a City 2020 projekttel kapcsolatban a Római Atelier Építésziroda, és amelyben bizony 90 méteres magasházról is szó van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!