szerző:
hvg.hu

A szél már széthordta a lomtalanításra kitett kupacokat.

Kispesten csak halmozódik a szemét, már egy napja csúszik a lomtalanítás, a szél pedig széthordta a szemetet – számolt be az RTL Klub.

A Fővárosi Közterület Fenntartó azt válaszolta a csatornának, hogy a probléma oka elsődlegesen a munkaerőhiány, de azt nem közölték, hogy hány sofőr hiányzik pontosan a cégtől.

A vállalat közlése szerint hétvégéig végezni fognak a kitett lomok elszállításával, azt ígérték, átszervezik a rendelkezésükre álló munkaerőt.

A KSH adatai szerint az állami vállalatoknál 14 510, magáncégeknél pedig 48 460 betöltetlen álláshely van az országban. A kormány közmunkásokkal akarná ugyan megoldani a munkaerőhiányt, de az LMP szerint ez azért nem lehet a megoldás, mert bár Észak-Magyarországon sok a közmunkás, a munkaerőhiány főleg az ország középső és nyugati részét sújtja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!