szerző:
hvg.hu

Februárban céget vásárolt az állami közraktár cég, nyáron már a zöldségtermesztést ünnepelték, jövő szeptemberre a feldolgozó is elkészülhet Kisvárda környékén.

A kormány 450 millió forintot hagyott jóvá a kóser zöldségek termesztésével és feldolgozásával kapcsolatos fejlesztések előkészítésére – ezt a napi.hu szúrta ki a Magyar Közlönyben. A felelős Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Az idén februárban született döntés arról, hogy a Concordia Zrt. átveszi a Főkefétől a megváltozott munkaképességűeket is foglalkoztató agrárcéget, majd gyorsan az is kiderült, hogy a kóser zöldség termesztésével foglalkoznak majd.

Már nyáron bemutatták Kisvárdán azokat a fóliákat, ahol megindult az úgynevezett kóser zöldségtermesztés. A mostani, a feldolgozó tervezéséről szóló kormányhatározat a kisvárdai kóserpalánta-nevelde fűtésére, valamint a Fényeslitke külterületén tervezett zöldségfeldolgozó üzem és logisztikai központ beruházásának az előkészítésére adta a 450 millió forintos támogatást. Az előkészítést az Agro Rehab Nonprofit Kft. végzi, a támogatást pedig a kft. tulajdonosán, az állami Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt.-n keresztül tőkejuttatásként a kormány biztosítja.