szerző:
hvg.hu

A Magyar Nemzet szerint 2015-ben is a legnagyobb polgármesteri jutalmat zsebelhette be az országban Harkány polgármestere, és valószínűleg idén is az élen végez.

Egyhangúlag döntött a harkányi képviselőtestület a polgármester és az alpolgármester prémiumáról azután, hogy a fürdőváros 20-25 millió forintos, rendkívüli önkormányzati támogatást kért szeptemberben a Belügyminisztériumtól – olvasható a szerdai Magyar Nemzetben.

Baksai Endre Tamás 3,3 millió, Remmert Ferenc pedig 1,2 millió forint jutalmat vehet fel, a lap szerint mindketten a Fidesz helyi potentátjai.

A Magyar Nemzet szerette volna személyesen megkérdezni a két városvezetőt az ügyben. Baksai Endre Tamás hétfő óta elérhetetlen, valószínűleg szabadságon van. Remmert Ferenc egy közleményt küldött, amelyben hosszasan sorolták a városvezetők érdemeit. Ebben azt írták, hogy egy képviselő javasolta a jutalmazásukat, mert szerinte a polgármesternek és az alpolgármesternek köszönhetően csaknem 2,6 milliárdos beruházás és pályázati program valósulhat meg Harkányban.

Baksai Endre Tamás két éve is hathavi jutalmat kapott, Remmer Ferenc pedig kéthavit. Mindketten 2014 ősze óta vannak a posztjukon.

A lap emlékeztet: Harkánytól körülbelül négymilliárdos adósságot vállalt át korábban az Orbán-kormány. A rendszerváltás óta polgármesterkedő, fideszes Bédy Istvántól 4,7 milliárdos adósságot örökölt a 2010-ben megválasztott független polgármester, Imri Sándor, aki valamennyi ledolgozott ebből, de Harkány még így is a legeladósodottabb magyar város volt az egy főre jutó mérőszám alapján.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!