szerző:
hvg.hu

Lekerült napirendről az M6 nevű csatorna, helyette egyebek mellett a nemzeti főadóra koncentrálnak.

A közmédiában egyelőre letettek attól, hogy újabb csatornát indítsanak – derült ki a Kreatív szerdai médiakonferenciáján. Korábban a meglévő M1, M2, M3, M4, M5, a Duna TV és a Duna World tévécsatornák, valamint a rádiók mellé terveztek egy M6 nevű műsort is, de ezzel kapcsolatban az MTVA vezérigazgatója úgy fogalmazott: „Az M6 fantázianevű gondolatkört egyelőre eltoltuk a távoli jövőbe”.

A halasztás okára Vaszily Miklós nem tért ki. A 24.hu viszont megjegyzi: korábban az NMHH Médiatanácsa tiltotta meg a közmédiának a további terjeszkedést, mivel 2016 októberében olyan médiaszolgáltatóként azonosították a közmédiát, amelyet érint a médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály.

Vaszily Miklós arról is beszélt a konferencián, hogy átalakítás várható a Duna Tv-nél, amit a közmédiában ők nemzeti főadóként emlegetnek. Azt mondta: az elmúlt években főleg az új tematikus csatornáik, például az M4 Sport elindítására és bevezetésére fókuszáltak, de hamarosan szükséges lehet a Duna Tv körül változtatásokat végezni. Az nem derült ki, pontosan milyen átalakításokról lehet itt szó.