szerző:
hvg.hu

Az olaszoknak most az enyhe időjárás segíthet, mert így alacsony a gázfogyasztás.

Az olasz kormány vészhelyzetet hirdetett a gázszállításban, ezt Carlo Calenda fejlesztési miniszter jelentette be, azt is hozzátéve, hogy komoly problémát jelent számukra az ausztriai gázvezeték-baleset – írja a Repubblica.it. 

Az osztrák Gas Connect Austria vállalat szóvivője szerint Olaszország és Horvátország irányába akadozhat a gázszállítás. Az olasz fejlesztési miniszter azt is megemlítette, hogy ilyen esetekben jönne jól a tervezett TAP gázvezeték, amely a Kaszpi-tenger irányából szállítana gázt Görögországon és Albánián keresztül Olaszországba. 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!