szerző:
hvg.hu

Londonban szokatlanul hideg van, de a britek arra is ráfázhatnak, hogy az ausztriai robbanást követően csaknem a negyedével ugrott meg, és négy éve nem látott magasságba emelkedett a földgáz nagykereskedelmi ára.

A szigetország azért is gondban lehet, mert nincs komoly földgáztározó kapacitása, illetve az utánpótlást biztosító vezetékrendszere. Németországban is érezhetően, 3,8 százalékkal növekedtek a jövő évi szállításra vonatkozó energiaárak, két százalékkal a szén is drágult – írja a Bloomberg. A svédek is tartanak az árak elszabadulásától, mert a baleset a legrosszabbkor jött az ellátás szempontjából. Jönnek a kemény fagyok, az elosztó kiesése pedig följebb löki az árakat. Közben a Gazprom is bejelentette, hogy európai szállításai átcsoportosításával kész enyhíteni az esetleges ellátási gondokon.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!