szerző:
MTI

A Porsche Hungária (PH) Kft. tíz százalék körüli növekedéssel, mintegy 35 ezer gépkocsi eladásával zárja az idei évet – mondta Eppel János ügyvezető igazgató.

A magyarországi autópiacon az idén várhatóan 112 ezer személygépkocsit és 23 500 kishaszonjárművet helyeznek forgalomba – közölte Eppel János.

Az ügyvezető várakozásai szerint a PH értékesítése 2018-ban tovább bővül, a Volkswagen-konszern márkáinak eladásai az összpiacihoz hasonló ütemben, 8-10 százalékkal emelkednek. 

Beszámolt arról, hogy a magánvevők aránya 2017-ben tovább emelkedett, már eléri a 40 százalékot. A hitelfelvételi lehetőségek javulásával ebben további tartalékok vannak. Erős volt az év során a flottaértékesítés is. 

A következő időszakban a PH új modellekkel erősít, főleg az SUV-kategóriában. Eppel János szerint a magyar piac idei bővülésének 70 százaléka az SUV-szegmens erősödésének tulajdonítható. 

Az ügyvezető közölte, hogy a dízelmotoroknál tavaly elindult szoftverfrissítési program 70 százaléknál tart, várhatóan a jövő év közepén lezárul.

Megjegyezte, az érintett járművek 95 százalékánál végzik el az átalakítást, mivel a tulajdonosok egy része nem igényli, illetve nem elérhető. 

A Porsche Hungária márkakereskedői 2017-ben az előzetes adatok szerint 13 200 Volkswagent, 3050 Volkswagen-haszonjárművet, 2870 Audit, 12 400 Skodát és 3450 Seatot értékesítettek. Az eladásokból 200 elektromos jármű volt. 

A Porsche Hungária Kft. árbevétele 2017-ben mintegy 310 milliárd forint lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!