szerző:
hvg.hu

Megbánhatta, aki nem élt a haladékkal, egyre több italautomata áll le.

Rosszul járt, aki már mostanra bekötötte az étel- és italautomatáit a NAV-hoz – írta meg a Zoom.hu. Eredetileg decemberig kellett volna beépíteni a gépekbe azokat az alkatrészeket, amelyekkel a NAV látta volna a forgalmat, de amikor kiderült, hogy nagy a késés ezeknek a legyártásával, a parlament haladékot adott. Néhány száz gépbe, nagyrészt kávéautomatákba ennek ellenére már beszerelték az automata felügyeleti egységeket, ezek azonban sorra hibásodnak meg – írták.

Szöllősi Balázs, a Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség elnöke arról számolt be a portálnak: egy-két nap után meghibásodnak a szerkezetek, nem küldenek jeleket a NAV-nak, az egység viszont emiatt blokkolja az automatát. Mint mondta, „alig akadt olyan gép, ahol ne jelentkezett volna a probléma”.

Ráadásul a szerkezeteket nem szakemberek szerelik be, hanem postai dolgozók, akiknek a portál szerint nincs szakképesítésük. Mint írták, a problémákat nem is a helyszínen próbálják megoldani, hanem online szoftverfrissítéssel.

A NAV persze büntetni nem fog még, a beszerelés határideje jövő július.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!