szerző:
hvg.hu

A vizes vb soha nem érhet véget.

1,1 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el a kormány a Dagály Strandfürdő felújítására. Az Orbán Viktor kormányfő által jegyzett, a szerdai Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a pénz „a költséghatékonyabb üzemeltetést és szolgáltatási színvonalnövekedést elősegítő” felújításhoz csoportosít át egyrészt százmilliót a nyári FINA vizes vb költségvetéséből, másrészt egymilliárdot a budapesti konferenciaközpont megvalósítására elkülönített keretből.

A Dagály strand adott otthont a nyári vizes világbajnokság legtöbb rendezvényének, itt épült fel a Duna Aréna is. A csarnok megépítése összesen 46 milliárd forintot emésztett fel.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Sport

Így szabadult el a vizes vb költségvetése

Csak a Duna Arénára elköltöttek 46 milliárd forintot, de az összes többi létesítményre is több pénz ment el, mint amennyiből az oroszok kihoztak egy egész vizes vb-t. A megnyitó drágább lesz, mint a Sziget-nagyszínpad, de a Margitszigeten sem spóroltak. Összegyűjtöttük a világbajnokságra elköltött közpénzeket.