szerző:
MTI

Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a magyar hal minőségének garantálására.

A Minőségi magyar hal tanúsító védjegynek köszönhetően a fogyasztók könnyen megkülönböztethetik a magyar minőségű halat más halféleségektől, haltermékektől, különösen a tengeri halaktól – mondta a kezdeményezésről Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A védjegyet a terméklánc bármely szereplője megszerezheti felmenő rendszerben, ha megfelel a feltételeknek.

A tanúsítványt élő halra, valamint feldolgozottnak nem minősülő haltermékekre, így halhúsra lehet használni, halkonzervre még nem. A termelésnek és feldolgozásnak Magyarországon kell történnie, amelyhez a szaktárca technológiai kritériumokat ír elő.

A minőségi kritériumokat pontyra, afrikai harcsára, fogassüllőre és pisztrángra határozták meg.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a karácsonyi menü ára szálkaként akad meg a torkunkon

Lehetetlen annyiból kihozni az idei karácsonyi menüt, mint a tavalyit. A Nébih kivonta a forgalomból a Sauska harminc különféle borát, ellentmondásos hírek keringenek a CBA-boltok eladásáról, a hét végére pedig nagy nehezen meglett egy megállapodás a Brexitről. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.