szerző:
hvg.hu

Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) egykori vezetője azt állította egy lapinterjúban, hogy húsz éve politizál, mégis csóró, mert a politikában nincs pénz. Közben azért van, mint a tejbe aprítania.

„Nincs pénz a politikában, legalábbis, ha úgy csinálják, mint ahogyan én tettem” – mondta a Brexit-népszavazási kampányában a kilépést szorgalmazó tábor vezéralakjának számító politikus. Miközben Farage azt sugallta, hogy szinte szegénysorban él, a közösségi oldalakra kitett posztokból hamar kiderült: a politikusnak négymillió fontot érő háza van London Chelsea kerületében, 1999 óta kap havi több mint 7000 fontos parlamenti képviselői fizetést, s annak ellenére sem volt hajlandó lemondani évi 73 ezer fontos EU-s nyugdíjáról, hogy az utóbbi éveket az unió elleni támadásoknak szentelte.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!