szerző:
hvg.hu

Nyilvánosak a novemberi szerződések, a keresztényüldözésről, kereszténység helyzetéről és a radikális iszlamizmusról szóló tanulmányokra százezrek mentek el.

47 tételből álló szerződéslistát tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ezek a novemberre vonatkozó szerződések. A listán nagy a szórás, 24 ezer forinttól 6 millióig terjed, utóbbi egy álláshirdetésre adott, egy évre szóló szerződés.

A legnagyobb egyszeri tétel a MÜPÁ-val kötött szerződés, egy WHO rendezvény lebonyolítására több mint 4 milliót költöttek, terembérlettel és szolgáltatással együtt. Több érdekes tételt is találtunk a listán: "a keresztények számának alakulása a világban; A keresztényüldözés világindexe című tanulmányrész megírása" címen, illetve a radikális iszlamizmusról és a 21. századról szóló tanulmányért több embernek is fizettek bruttó 100, 200 vagy 300 ezer forintot. De a kereszténység helyzete Afrikábn című tanulmány is ért bruttó 200 ezret. Ami itt feltűnő, az az, hogy a nevekre rákeresve döntő többségében a Századvég Alapítvány és a Mathias Corvinus Collegium által közösen alapított Migrációkutató Intézet munkatársait dobja fel a Google. Az az Emmi által közölt adatokból nem derül ki, hogy valóban róluk van-e szó, mindenesetre a név az azonos.

Üldözött keresztények témakörben Ozsváth Kálmánnal kötöttek kommunikációs tanácsadási szerződést. Ozsváth neve is ismerősen cseng: ugyanígy hívnak egy újpesti fideszes önkormányzati képviselőt, akit 2016 decemberében az Országos Mentőszolgálat belső kommunikációs vezetőjévé neveztek ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!