szerző:
hvg.hu

Újabb Airbus-repülőkről írtak alá szerződést.

146 Airbus-gépet vesz a Wizz Air – közölte az Airbus. Mint írták, a légitársaság Dubajban egy rendezvényen írta alá a szerződést a repülőgépgyártóval a 72 darab A320neo és a 74 darab A321neo típusú gép megvásárlásáról.

A közlemény szerint a bevásárlásra még rá kell bólintania a Wizz Air Holding részvényeseinek is, de ha ez megtörténik, akkor a légitársaságnak összesen 368 gépet rendelt már az Airbustól. Jelenleg a Wizz Air 88, szintén Airbus-gépet üzemeltet.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója azt mondta, az új gépekkel akarják fenntartani a növekedésüket a következő évtizedben.

Az Airbus hozzátette, az A320neo Family családba tartozó gépek a legújabb technológiával vannak ellátva, így pedig több üzemanyagot tudnak megtakarítani, mint a korábbi repülőgépek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!