szerző:
hvg.hu

A felcsúti polgármester egyik cége, az R-Kord a debreceni vasútépítésbe szállhat be, a V-Híd Építő Zrt.-vel közösen majdnem 14 milliárd forintért végezhetik el a munkát.

Amennyire a pihenésről szól az év vége a lakosság többségének, annyira eseménydús volt a két ünnep közti időszak a kormány és a hozzá közeli emberek számára. Csütörtökön is beszámoltunk róla, hogy csaknem 200 milliárd forintot szórt szét a kormány, döntően a keresztény-nemzeti kurzusba illeszkedő célokra. De jutott forrás Mészáros Lőrinc egyik cégének, az R-Kord Kft-nek is, mely a V-Híd Építő Zrt.-vel közösen nyerte meg a Debrecen és Ebes közötti vasútvonal felújítására kiírt közbeszerzést, nettó 13 milliárd 778 millió forinttal. A győztesek feladata a Budapest-Debrecen vasútvonal 7,7 kilométeres pályaszakaszának átépítése, 160 kilométer per órás sebességre alkalmassá tétele lesz.

tender eredményét a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken jelentette meg a Közbeszerzési Értesítőben, amit a napi.hu szúrt ki. A nyertes cégekkel december 12-én kötötte meg a szerződést a NIF. A Céginfo.hu adatai szerint a 2007-ben alakult R-Kord Kft. Mészáros Lőrinc egyedüli tulajdonában áll.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Pénzszórás bejglimámorban: csaknem 200 milliárdot oszt szét a kormány

Százmilliárd forintot juttatott a kormány az egyházaknak az év végi közlönyök alapján, miközben durván visszavettek a közmunkaprogram forrásaiból, elmaradt Paks II. tőkeemelése és a lakástámogatásokra is 40 milliárddal kevesebbet költ a tervezettnél az állam. Az átcsoportosítások között mazsoláztunk.