szerző:
hvg.hu

A felcsúti polgármester egyik cége, az R-Kord a debreceni vasútépítésbe szállhat be, a V-Híd Építő Zrt.-vel közösen majdnem 14 milliárd forintért végezhetik el a munkát.

Amennyire a pihenésről szól az év vége a lakosság többségének, annyira eseménydús volt a két ünnep közti időszak a kormány és a hozzá közeli emberek számára. Csütörtökön is beszámoltunk róla, hogy csaknem 200 milliárd forintot szórt szét a kormány, döntően a keresztény-nemzeti kurzusba illeszkedő célokra. De jutott forrás Mészáros Lőrinc egyik cégének, az R-Kord Kft-nek is, mely a V-Híd Építő Zrt.-vel közösen nyerte meg a Debrecen és Ebes közötti vasútvonal felújítására kiírt közbeszerzést, nettó 13 milliárd 778 millió forinttal. A győztesek feladata a Budapest-Debrecen vasútvonal 7,7 kilométeres pályaszakaszának átépítése, 160 kilométer per órás sebességre alkalmassá tétele lesz.

tender eredményét a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken jelentette meg a Közbeszerzési Értesítőben, amit a napi.hu szúrt ki. A nyertes cégekkel december 12-én kötötte meg a szerződést a NIF. A Céginfo.hu adatai szerint a 2007-ben alakult R-Kord Kft. Mészáros Lőrinc egyedüli tulajdonában áll.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Gazdaság

Pénzszórás bejglimámorban: csaknem 200 milliárdot oszt szét a kormány

Százmilliárd forintot juttatott a kormány az egyházaknak az év végi közlönyök alapján, miközben durván visszavettek a közmunkaprogram forrásaiból, elmaradt Paks II. tőkeemelése és a lakástámogatásokra is 40 milliárddal kevesebbet költ a tervezettnél az állam. Az átcsoportosítások között mazsoláztunk.