szerző:
MTI / hvg.hu

A Makovecz Imre tervei alapján épült komplexum megnyitása óta veszteséges.

Kormányzati forrásból, mintegy 9,5 milliárd forintból bővítik a makói fürdőt – jelentette be Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester a Maros-parti városban. A makói önkormányzat idén 1,955 milliárd, jövőre 4,714 milliárd, 2020-ban pedig 2,830 milliárd forint támogatást kap a turisztikai beruházásra.

Farkas Éva Erzsébet emlékeztetett: Makovecz Imrének 12 épülete áll Makón, ezek között a legnagyobb a 2012-ben átadott fürdő, amely eredeti terveinek csak egy része valósulhatott meg. Az önkormányzat már 2015-ben elkötelezte magát a Makovecz-örökség gondozása mellett, így a tervező elképzelései alapján készül el – szintén kormánytámogatással – az új városi könyvtár, és születtek meg a fürdőbővítés engedélyes tervei.

Ahogy korábban a makói Makovecz-tervekről szóló cikkünkben írtuk, a városi fürdő, a Hagymatikum fürdő 4 milliárd forintból épült, és fél évvel az átadása után le is mondott az igazgatója. A Délmagyar akkor azt írta, Kovacsics Imre azzal indokolta távozását, hogy csodára volna szükség a létesítmény rentábilissé tételéhez. A komplexum, amelynek bővítésére most a milliárdokat kapja a helyi önkormányzat, azóta is veszteséges.