szerző:
hvg.hu

Így kell méltón fogadni az új családtagot.

A hosszú szülési szabadság Nyugat-Európában nem természetes dolog, a Business Insider viszont néhány olyan céget is talált Nagy-Britanniában, ahol nem csak gyermek születése, de egy kutya beszerzése után is jár szabadság a dolgozóknak.

Nem is elszigetelt esetekről van szó: a lap által idézett felmérés szerint a gazdik 5 százaléka kapott szabadságot, hogy összerázódjon az új családtaggal.

A világ egyik legnagyobb állateledelgyártójánál, a Mars Petcare-nél tíz óra jár, és a gazdák utána bevihetik az állatot a munkahelyükre.

Ennél nagylelkűbb az Mparticle szoftvercég, ahol tíz nap jár, az indoklás szerint azért, mivel nem tesznek különbséget az új családtaggal szemben „csak azért, mert nem ember”. A BitSol Solutions manchesteri techcég egy hetet ad dolgozóinak, akárcsak egy skót sörfőzde, a BrewDog, amely filmet is készített dolgozói és a kutyák kapcsolatáról.

(Business Insider)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!