szerző:
hvg.hu

Az év első munkanapja után a másodikon is nagy közbeszerzéseket nyertek el Mészáros Lőrinc cégei. A felcsúti polgármester vasutat építtethet és egy szennyvízprojektbe is beszáll.

Miután tegnap kiderült, hogy a Százhalombatta és Ercsi közötti vasúti szakaszt a Mészáros és Mészáros Kft. korszerűsítheti, ma az Ercsi és Pusztaszabolcs közötti vonalra kiírt pályázatot nyerte el a felcsúti polgármester cége. A cég összesen 38,5 milliárd forintért építheti át a 12 kilométeres vonalat. A győztes pályázatot egyébként nem egyedül adták be, hanem a Vasútépítők Pályatervező, Kivitelező és Iparvágányfenntartó Kft.-vel közösen – az együttműködés mindenesetre nem lehet nehéz, legalábbis ennek a cégnek a mailcíme a hivatalos tájékoztató szerint [email protected]

De a Mészáros és Mészáros Kft. – az Euroaszfalttal közösen – egy szennyvízberuházást is elnyert. A két cég Recsken és környékén fog szennyvíztisztító telepet építeni és fejleszteni a csatornahálózatot, ezért 2,7 milliárd forintot kapnak.

A felcsúti polgármester cégei tegnap összesen 53,3 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket, a maiakkal együtt így 2018-ban már 88,5 milliárd forintnál járnak.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!