szerző:
hvg.hu

A munkaerő-kölcsönzőkre és a nyugdíjas szövetkezetekre is rástartoltak a kormányhoz közel álló befektetők, akik 2018-ban is bővelkednek a lehetőségekben.

Illusztris személyek bukkantak fel a hetekben a munkaerő-kölcsönzési bizniszben. Néhány nappal az után, hogy a kormány 10 millió forintra emelte a letéti biztosíték összegét, vagyis a kisebb vállalkozásokat gyakorlatilag kiszorította a piacról, új céget alapítottak Human Capacities Zrt. néven. A felügyelőbizottság tagja többek között Suha György, aki a külügyi tárcánál a tiszteletbeli konzuli hálózatért felel miniszteri biztosként.

A HVG információi szerint az új, bennfentes cég elsősorban az egészségügyben készül munkaerő-kölcsönzőként fellépni. A tulajdonosok közt van Tűzkő Nándor, aki egy állami kórház osztályvezető szülészorvosaként a Mészáros Lőrinc köreihez került MKB Egészség- és Önsegélyező Pénztárában is igazgatósági tag.

A HVG e heti száma sorra veszi azokat az ágazatokat, ahol a kormányhoz közel álló üzletemberek további befektetésekre készülnek 2018-ban. A leglátványosabb felvásárlások és fúziók a pénzügyi piacon várhatók, ahol tanácsadói körökben gyakorlatilag nem tudnak olyan, nem 100 százalékban külföldi tulajdonban lévő pénzintézetről vagy biztosítóról, amellyel a két tőzsdei táltos, a Konzum és az Opus valamelyike ne tervezne tranzakciót.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!