szerző:
hvg.hu

Nem arra kell figyelni, hogy a dolgozó napi nyolc órát van-e bent a munkahelyén, hanem egy keret szerinti óraszámmal gazdálkodhat, ha a cég munkaidőkeretet vezetett be.

Egyre több munkahelyen döntenek úgy, hogy nem napi nyolc óra munkára rendelik be a dolgozókat, hanem egy meghatározott, többhetes időtartamon belül kell kijönnie a napi nyolcórás átlagnak. A munkaidőkeret alkalmazásáról a munkáltató szabadon dönthet, a bevezetéshez, módosításhoz, eltörléséhez nincs szükség a munkavállaló hozzájárulására. Kivételt ez alól az jelent, ha a cég a munkaszerződésben rendezte a kérdést, tehát ha valakinek a szerződésében benne van az, hogy napi nyolc órát kell dolgoznia, nem kell semmilyen meglepetésre sem számítania. Persze így a munkavállaló beosztható akár 5 egymást követő napra akár napi 12 órában is anélkül, hogy túlmunka keletkezne. A munkaidőkeret szabályait az Adózóna foglalta össze.

Amikor a munkáltató beosztja a dolgozó munkaidejét, arra kell figyelnie, hogy legalább egy héttel korábban írásban közölje, valamint az egészséges és biztonságos munkavégzést tegye lehetővé.

A munkavállaló beosztás szerinti napi munkaideje – a részmunkaidőt kivéve – 4 óránál rövidebb nem lehet, 12 óránál tovább sem tarthat, a heti munkaideje pedig legfeljebb 48 óra lehet (kivéve készenléti jellegű munkakörben, ahol ha a felek megállapodnak, ezt 72 órára felvihetik). A szabályozásról további részleteket az Adózóna cikkében olvashatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!