szerző:
hvg.hu

Ez lenne a jó tulajdonos állam? Lázár szerint igen. Mezőhegyesen eddig is milliárdokat költött el az állam, és még többet fog.

Az egekbe magasztalta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Mezőhegyesen a helyi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t, mondván, íme az élő példa, hogy a magyar állam jó tulajdonos lehet.

Ezzel az erővel azt is mondhatta volna, hogy az, amikor az MTVA 5,74 milliárd forint jogdíjat fizet a Bajnokok Ligája-meccsek jogaiért, bizonyítja, hogy az állam lehet jó tulajdonos is. Mezőhegyesen a nemzeti agrárcégbe egyre csak önti a pénzt: az agrárcégért 2,1 milliárdot fizetett az állam, még további 8 milliárdot nyom bele tavaly óta fejlesztésekre. (Itt helyi olvashatja riportunkat, amelyből kiderül, miért jár a helyi postás Alfa Romeóval.)

Minden megújul, megnő, épül-szépül a NER Bábolnája, a cég jegyzett tőkéje kilőtt, mint Mészáros Lőrinc cégeinek száma, de az állam tolja bele a milliárdokat, külön miniszteri biztosa van a cégnek (pontosabban a cég újjászervezésének koordinálásáért felelős), 2016 novemberétől pedig az MTV egykori intendánsa, Rákay Philip is igazgatósági tag lett. Azaz egy igazi állami kirakatprojektet dicsér most Lázár.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!