szerző:
hvg.hu

Remek évkezdést tudhat maga mögött Mészáros Lőrinc üzlettársa is: Szíjj László cége, a Duna Aszfalt vitt el egy zsíros, 26,3 milliárd értékű tendert. Aztán ráadásként még egyet, igaz, az "csak" néhány százmilliós volt.

A pénteki közbeszerzési értesítőben megjelentek szerint a felcsúti polgármester üzlettársának, a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt építheti az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd–Abony közötti szakaszát és a kapcsolódó létesítményeket – írta a Magyar Nemzet online kiadása.

A részletek szerint a munka során egy gyorsforgalmi utat építenek, ami kétszer két sávos és 17,6 kilométeres lesz. A Duna Aszfalt alvállalkozója a Hódút Kft. lesz, amely az MNO beszámolója szerint a felcsúti polgármesterrel üzletelő Varga Károly érdekeltsége.

Slusszpoén, hogy a Duna Aszfalt elvitt még egy tendert, méghozzá Érden, ám ez már jóval szerényebb, "mindössze" 629 millió forint értékű. A cég elsősorban útfelújítást, az út teherbírásának növelését végzi majd az autóbusz-közlekedés bevezetése előtt.

Ha már milliárdok: Mészáros Lőrinccel kapcsolatban nem elhanyagolható hír, hogy mostanra több mint kétszáz cégben szerzett érdekeltséget.