szerző:
hvg.hu

A szervezők szerint 14-16 gyermek édesanyja jelezte eddig, hogy igénybe venné a szolgáltatást, de még várják a jelentkezőket.

Februártól indul a gyerektaxi Pécsen a Pécsimami Közhasznú Egyesület koordinálásával. A szolgáltatás ingyenes lesz egy pályázati támogatásnak köszönhetően – írja a bama.hu.

A gyerektaxi sokak számára nyújthat segítséget a munka és a család összehangolásában. Eddig 14-16 gyermek édesanyja jelentkezett, de még várjuk azokat, akiknek ez a lehetőség megkönnyítené a mindennapokat – mondta Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke.

Az online jelentkezési űrlapot kitöltőkkel a Pécsi Nő-Köz-Pont munkatársa telefonon felveszi a kapcsolatot és egyezteti, hogy a gyerekeket mely napokon, milyen időpontban kellene elvinni a megadott helyszínre, majd a hónap végére elkészül az útvonalterv. 

A programba bekerülő 4-14 éves korú gyerekekért fix időpontban megy egy kisbusz, amelyet hivatásos sofőr vezet, az utazókra pedig szakképzett gyerekfelügyelő vigyáz.

Gellén Nóra elmondta: a gyerektaxira olyan szülők jelentkezhetnek a www.pecsimami.hu-n található űrlap kitöltésével, akiknek munkaideje túlnyúlik az óvoda vagy az iskola nyitvatartási idején, illetve azok is, akik egy-egy napon nem tudják elvinni gyermeküket például egy iskolán kívüli foglalkozásra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!