szerző:
hvg.hu

A húszezres kisváros országos összevetésben is a legdrágább helyek közé tartozik. Az atomerőmű bővítése egyelőre kevéssé érezteti hatását, de a közeljövőben jelentős keresletbővülésre van kilátás, ami tovább növelheti az eladó és kiadó lakások árát.

Az árak még a megyeszékhelyéinél is magasabbak – mondta el a Magyar Időknek Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. A hirdetési oldal tavaly év végi adatai szerint a város négyzetméterre számított, 300 ezer forint fölötti lakásárai számos megyei jogú városét meghaladják. A családi házak valamivel olcsóbbak, de két év alatt az átlagáruk csaknem másfélszeresére, 230 ezer forintra nőtt négyzetméterenként.

A megyeszékhely, Szekszárd panel- és téglalakásárai eközben 220 ezer forint körül állnak, az ottani családi házak négyzetméteréért viszont 180 ezer forintot kell csak fizetni.

Az elmúlt három-négy évben az ország többi részéhez hasonlóan Pakson is elkezdtek drágulni az ingatlanok. Akiknek van megtakarításuk az előző évekből, azok közül egyre többen számolnak azzal, hogy a közeljövőben jó pénzért ki lehet majd adni a lakásokat – mondta a lapnak Puskás Sándor, az Otthon Centrum szekszárdi és paksi irodavezetője.
Roham nincs, bár egy-egy nagyobb lakásberuházás ára az egekben van. Főként 6-8 lakásos kis társasházakat húznak fel, és az új lakások vevői közt szép számmal vannak olyanok, akik a családi otthonteremtési kedvezmény millióival vásárolnak.Most átlagosan 80 ezer forintért lehet albérletet találni Pakson, annyiért, mint Szekszárdon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!