szerző:
hvg.hu

Tavaly több tucat kutya gazdája választott azt a megoldást, hogy utólag, vagyis nem a helyszínen rendezte a büntetést a fővárosban.

Gyakori utazóknak a kutyás bérlet 5250 forint. Az egyszeri jegy ugyanannyiba kerül, mint egy embernek, tehát 350 forint (ugyanez 450, ha a sofőrtől vesszük meg)- emlékeztet a Pénzcentrum. Kötelező a szájkosár használata, továbbá, hogy mindig nálunk legyen a kutya oltási könyve. Budapesttel ellentétben a régió többi fővárosában jellemzően kedvezményes egyszeri utazásra jogosító jegyeket is lehet venni négylábúakra.

A lap megkérdezte a BKK-t, hogy tavaly hány utast büntettek meg azért, mert kutyájuk érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazott. A válasz szerint 2017-ben 44 alkalommal szabtak ki pótdíjat ilyen esetekben, bár hozzátették, hogy helyszíni fizetéskor nem rögzítik, hogy eb vagy a kísérője bliccelése miatt rótták-e ki a büntetést. A postai csekken befizethető alappótdíj összege 16 ezer forint, ám érdemes azt az előírt határidőre befizetni, mert ez az összeg elég gyorsan növekszik az idő múlásával.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!