szerző:
hvg.hu

Nyilvánossá tették a KDNP parlamenti frakciójának 2017-es kiadásait, néhány meglepő tétellel. A lekvár és a gerincerősítés is fontos volt a kereszténydemokratáknak.

Kikérte a 168 Óra a KDNP-frakció közpénzből fedezett szerződéseit. A 17 tagú képviselőcsoport egy év alatt összesen 126 millió forintot költött el.

A legnagyobb tétel a tanácsadás volt, erre több, mint 33 millió forint ment el. Közvélemény-kutatást mindössze egyszer rendeltek, de azért 6,5 millió forintot fizettek a Nézőpont Intézetnek.

A párt bőkezű ajándékozó volt: 1,8 millió forint értékben vettek ajándékkosarakat. De vettek két ajándékcsomagot a Lekvárosház Kft.-től is, összesen 1,2 millió forintot költöttek lekvárra. Könyveket is adtak ajándékba, de ezekre már nem szántak annyit, mint a lekvárra, 883 ezer forintnál megálltak.

Képeslapokat két alkalommal vásároltak, egyszer még csak 161 ezerért, utána viszont már 319 ezer forintot fizettek. Borítékokra 305 ezer forintot adtak ki.

A 17 képviselő és stábjaik irodaszereire 717 ezer forint ment el. Mobiltelefonokra 1,7 millió, számítógépekre közel kétmillió, szkennelésre 900 ezer forint értékben kötöttek szerződéseket, de még gerincerősítő széket is vettek 224 ezerért. A számítástechnikai tanácsadás 4,4 millióba került, a honlapjuk üzemeltetése pedig 7,7 millióba.

Két kihelyezett frakcióülést is tartottak tavaly, persze nem ingyen. Ezeknek a megszervezése összesen 10,8 millió forint közpénzt vitt el.

A képviselők fotózására egész évre szóló megbízást adtak, 4,1 millió forintért, videózásra pedig 4,9 millióért szerződtek. De hiába dolgoztak profikkal, a fotók és digitális anyagok feldolgozására és javítására még két szerződést kellett kötniük, 1,6, illetve 1,7 millió forint értékben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!