szerző:
hvg.hu

A minisztériumok és a klub sem árulja el, hogy pontosan mire költik az FTC ingatlanfejlesztésére szánt 25 milliárd forint közpénzt.

Az év végi nagy pénzosztásban 15 milliárd forintot adott a kormány az FTC ingatlanfejlesztésének második ütemére, az első szakaszra pedig már korábban előirányoztak 10 milliárdot. A 24.hu most arról írt: a klub állítja, nem tud sem pontos összeget, sem részleteket mondani a beruházásról, a minisztériumok pedig szintén hallgatnak.

Pedig úgy tűnik, Kubatov Gábor már tudja, hogy miről van szó: az évértékelőjén arról beszélt, hogy négy medencét, egy multifunkcionális sportcsarnokot (főleg a kézilabdázóknak és koncerteknek) és egy jégpályát húznának fel.

A HVG tavaly arról írt: a Népliget az állam, a főváros, Kőbánya, a BKV, és a magántulajdonú Tara Ingatlanfejlesztő osztatlan közös tulajdonában van, mielőtt bárki bármit építene ott, elvileg minden tulajdonos engedélye kell. De ha az FTC-ről van szó, ez sem gond, az Építők sporttelepét például arra hivatkozva adták a klub vagyonkezelésébe ingyen, hogy közfeladatot vállal át. Az első pályázaton már eredményt is hirdetett a Fradiváros Zrt.: a tereprendezést és a bontást az az OK Bau Kft. végzi el, amelynek többségi tulajdonosa Garancsi István egy cége.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!