szerző:
hvg.hu

Az új évtől változott a saját tulajdonúnak minősülő jármű fogalma a költségelszámolás szempontjából. Az Adózóna most bemutatta, hogy mit jelent ez a gyakorlatban.

Ahogy átírták az adótörvényeket, új szabályok léptek életbe a saját tulajdonú járművel költségelszámolásáról – írta az Adózóna. A saját tulajdonúnak minősülő járműre vonatkozó rendelkezések alkalmazhatók akkor is, ha azt valaki zárt végű lízingbe vette, illetve ha a jármű közeli hozzátartozó tulajdona, vagy a közeli hozzátartozó vette zárt végű lízingbe. Eddig csak akkor lehetett elszámolni az autó költségeit, ha az saját volt, vagy a házastársé.

Mivel önadózás van, a magánszemélynek kell nyilatkoznia arról, hogy az adott személygépkocsi saját tulajdonúnak minősül. A szabályozás további részleteiről az Adózóna cikkében olvashatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!