szerző:
hvg.hu

Nem volt meglepetés, de hirtelen jött az elbocsátási hullám.

Ahogy korábban megírtuk, alkalmazottainak jelentős részét elbocsátotta Hosszú Katinka és Shane Tusup közös cége, az Iron Corporation Kft. Egyiküket most sikerült megszólaltatnia a Zoom.hu-nak.

Elmondása szerint az úszó és edző-férje nem személyesen vált meg a dolgozóktól, a hírt a cég ügyvezetője és személyzetise közölte velük. Ezt ugyanakkor ők nem vették zokon, mert bár Hosszúék régebben sokszor megfordultak a cégnél és személyes kapcsolatban voltak az alkalmazottakkal, mostanában kevésbé volt ez jellemző.

Az elküldött dolgozó szerint Hosszúék tisztességesek voltak velük, megadták nekik a 30 napos felmondási időt. Addig járnak be a céghez, amíg akarnak, és nagyjából olyan ajánlólevelet írnak nekik, amilyet kérnek. Általában is segítenek a munkakeresésben.

Számítottak rá a dolgozók, hogy elbocsátják őket, mégis úgy érzik, hirtelen jött a dolog. Az Iron Lady Arcanum képregényt készítő csapat például elvarrta volna a szálakat a történetben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!