szerző:
hvg.hu

Számos tévhit kering az Egyesült Államok gazdag lakóiról, különösen azok körében, akiknek nincs hétjegyű összeg a bankszámlájukon.

Az Egyesült Államok felnőtt lakosait figyelembe véve 7 százalékra rúg azoknak az aránya, akiknek nettó vagyona meghaladja az egymillió dollárt. Vagyis milliomosnak lenni nem nagy kunszt az országban.

1. A Business Insider összeállítása szerint az amerikai milliomosok nem olyan "mocskosul" gazdagok, mint azt sokan hiszik. Legtöbbjük, 95 százalékuk nettó vagyonának értéke egy és ötmillió dollár között van.

2. Az amerikai milliomosok 58 százaléka demokrata, 38 százaléka republikánus.

3. Nem minden milliomosnak van luxusautója. Körükben a Ford a második legnépszerűbb márka, az első a Mercedes, a harmadik a BMW.

4. A legtöbb milliomos nem New York-ban vagy Los Angeles-ben, hanem Miami Beach-en él.

5. Magánrepülője a gazdagok 1 százalékának van, saját hajója már 3-nak.

6. Az amerikai milliomosok 94 százaléka házasságban él.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Világ

Trump bemutatta a szupergazdagokból álló szakértői csapatát

A tizenhárom tagú grémiumban egyetlen akadémiai tudós van, de nincsenek gazdaságpolitikai elemzők, elméleti szakemberek. Valamennyien gyakorló gazdasági szakemberek, üzletemberek, ingatlanfejlesztők, kockázati alapkezelők, a Wall Street pénzemberei, és kivétel nélkül mindannyian szupergazdagok