szerző:
hvg.hu/MTI

Pert indít az LMP, hogy kiderüljön, mennyiért veszi Magyarország a földgázt Oroszországtól. A párt továbbra is kitart jelöltjei önálló indulása mellett.

Pénteken az MVM Magyar Villamos Művek és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) is megtagadta annak a 2019-ig szóló szerződésnek a kiadását, amelyből pontosan kiderülne, Magyarország mennyiért vásárolja a földgázt Oroszországtól, az LMP ezért mindkét féllel szemben pert indít - jelentette be vasárnap Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja.

A politikus szerint a magyar fogyasztók a világpiaci árnál 20-30 százalékkal többet fizetnek a földgázért, mert "Orbán Viktor túl drágán veszi a gázt Vlagyimir Putyintól. Ez része annak a politikának, amivel Orbán Viktor Vlagyimir Putyin igája alá hajtja a magyar embereket" - fogalmazott, Ungár, hozzátéve, "ez a kormány már rég nem a rezsicsökkentés kormánya, ez a rezsiemelés kormánya". 

Az LMP politikusa kérdésekre válaszolva elmondta, hogy az LMP megtartja csepeli országgyűlési jelöltjét, az Együtt ezzel ellentétes politikai nyomásgyakorlását pedig a kormányváltás érdekével ellentétesnek gondolják. Mint ismert, az Együtt a héten két helyen is egyoldalúan visszaléptette jelöltjét az LMP javára, azt kérve, hogy cserébe az LMP is lépjen vissza azokban a körzetekben, ahol az Együtt jelöltje az esélyesebb - mint például Csepelen, ahol a párt színeiben induló Szabó Szabolcs négy éve legyőzte a fideszes Németh Szilárdot.

"Az LMP választási stratégiája évek óta változatlan, amennyiben az mégis módosulna, akkor azt tudatják majd" - közölte most Ungár a kérdésre, hogy máshol számítani lehet-e az LMP-s jelölt visszalépésére.

Az LMP elnökségi tagja egy másik válaszában beszámolt arról, hogy pártja 150 millió forintos hitelkeretet igényelt az OTP-től, ebből eddig 125 millió forintot hívtak le kampányköltéseik fedezésére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!