szerző:
hvg.hu

Ahogy a napelem és a PET-párna sem.

Tavaly új alvállalkozóval kötött szerződést az IKEA, mert komoly fennakadások voltak a bútorösszeszerelési és házhozszállítási szolgáltatásban – írta a Pénzcentrum. Ez előfeltétele volt annak, hogy az online rendelést országos házhozszállítással elérhetővé tegyék. Az indulás első hetében 186-an rendeltek online átlagosan 108 500 forint értékben.

Előkészítési szakaszban tart az ún. pop-up store-okhoz hasonló rendszer meghonosítása a cseh-magyar-szlovák régióban. A pop-up áruház először Prágában lesz elérhető a régióban, melynek nyitása 2018 második felében várható. A belvárosi lokációjú üzlet 800 négyzetméteres lesz.

Az IKEA két, Magyarországon egyelőre nem forgalmazott termékkategóriája a lakossági napelemek és a lapra szerelt készházak, de készülnek bútorok 3D-nyomtatóval, illetve PET-palackból párnák is. Az, hogy ezek mikor lesznek elérhetőek Magyarországon, a kereslettől függ, az IKEA szóvivője szerint egyelőre még nincs igénye rá a magyaroknak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!