szerző:
hvg.hu

Elrendelte a bíróság a szegedi Tigers Security Vagyonvédelmi Kft., Csongrád megye egyik legjelentősebb vagyonvédelmi cégének felszámolását – írja a szeged.hu.

A cég tulajdonosa Német Ferenc, a megyei vagyonvédelmi kamara elnöke, emellett az országos kamarában szervezési és kommunikációs alelnöki feladatokat is ellát, nem mellesleg a szegedi Fideszben politizál.

A szeged.hu azt írja, Német a Fidesz–KDNP színeiben indult a 2014-es önkormányzati választáson, de vereséget szenvedett a 18-as, újszegedi egyéni választókerületben. Németet később a Fidesz delegálta a városi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságába, melynek jelenleg is külső tagja.

Február 9-én jelent meg a Cégközlöny honlapján a Szegedi Törvényszék végzése arról, hogy megkezdődik a szegedi Tigers Kft. felszámolása. A dokumentumban az áll, hogy mindazok, akik az adóssal, vagyis a kft.-vel szemben fennálló ismert követeléseiket a felszámolás során hitelezőként érvényesíteni kívánják, ismert követeléseiket a végzés közzétételétől számított negyven napon belül jelentsék be a felszámolónak. Az igénybenyújtási határidő dátuma: 2018. március 21.

A Tigers Kft.-t éppen húsz éve alapította Német Ferenc, aki hosszú időn át ügyvezetője is volt annak. A cégnek 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben 600 millió forint fölött, 2015-ben és 2016-ban pedig 300 millió forint fölött volt a nettó árbevétele – írja a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Kubatov kampányolt egyet Andy Vajna szegedi lapjában

A Fidesz pártigazgatója olyan "izgalmas" kérdéseket kapott egy újszegedi fórum után, hogy milyen hangnemű kampányra számít a következő hetekben, illetve mit gondol arról, hogy sokak szerint a vásárhelyi időközi választás lesz az áprilisi parlamenti választás főpróbája.