szerző:
hvg.hu

Elrendelte a bíróság a szegedi Tigers Security Vagyonvédelmi Kft., Csongrád megye egyik legjelentősebb vagyonvédelmi cégének felszámolását – írja a szeged.hu.

A cég tulajdonosa Német Ferenc, a megyei vagyonvédelmi kamara elnöke, emellett az országos kamarában szervezési és kommunikációs alelnöki feladatokat is ellát, nem mellesleg a szegedi Fideszben politizál.

A szeged.hu azt írja, Német a Fidesz–KDNP színeiben indult a 2014-es önkormányzati választáson, de vereséget szenvedett a 18-as, újszegedi egyéni választókerületben. Németet később a Fidesz delegálta a városi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságába, melynek jelenleg is külső tagja.

Február 9-én jelent meg a Cégközlöny honlapján a Szegedi Törvényszék végzése arról, hogy megkezdődik a szegedi Tigers Kft. felszámolása. A dokumentumban az áll, hogy mindazok, akik az adóssal, vagyis a kft.-vel szemben fennálló ismert követeléseiket a felszámolás során hitelezőként érvényesíteni kívánják, ismert követeléseiket a végzés közzétételétől számított negyven napon belül jelentsék be a felszámolónak. Az igénybenyújtási határidő dátuma: 2018. március 21.

A Tigers Kft.-t éppen húsz éve alapította Német Ferenc, aki hosszú időn át ügyvezetője is volt annak. A cégnek 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben 600 millió forint fölött, 2015-ben és 2016-ban pedig 300 millió forint fölött volt a nettó árbevétele – írja a lap.

hvg.hu Itthon

Kubatov kampányolt egyet Andy Vajna szegedi lapjában

A Fidesz pártigazgatója olyan "izgalmas" kérdéseket kapott egy újszegedi fórum után, hogy milyen hangnemű kampányra számít a következő hetekben, illetve mit gondol arról, hogy sokak szerint a vásárhelyi időközi választás lesz az áprilisi parlamenti választás főpróbája.