szerző:
hvg.hu

Négy százalékkal nőtt a gazdaságunk 2017-ben. Az utolsó negyedév látványos javulást hozott.

2017-ben 4,0 százalékkal emelkedett a magyar GDP – tette közzé a KSH az első becslését. Ez az adat egy kicsivel gyengébb, mint amit a kormány várt, az NGM 4,1 százalékos növekedéssel számolt.

A negyedik negyedévben meglódult a gazdaság: a nyers adatok szerint 4,4, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 4,8 százalékkal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A KSH most annyit közölt a részletekről: a növekedéshez a legnagyobb mértékben a piaci alapú szolgáltatások és az építőipar járultak hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!