szerző:
hvg.hu

A körülbelül 43 ezer jogosult nagyjából 16 százaléka, összesen 6918 ember ment el a bulinegyeddel kapcsolatos népszavazásra, közülük 4572-en szavaztak igennel, tehát a nyitvatartási idő korlátozására, és 2316-an nemmel. Harminc szavazat érvénytelen volt – derült ki a véglegesnek tekinthető adatokból.

A szavazásra jogosultak kevesebb mint ötöde járult az urnákhoz vasárnap Erzsébetvárosban a bulinegyed nyitvatartásának korlátozásáról szóló népszavazáson, ami így érvénytelenül zárult. Ezt egyébként már borítékolni lehetett, amikor napközben érkeztek a részvételi adatok.

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület ezt úgy értelmezte, hogy még az érintett belső-erzsébetvárosi lakók többsége is a távolmaradásával szavazott, és az alacsony részvétel üzenete egyértelmű: a lakók döntő többsége nem ért egyet a korlátozást kezdeményező egyesülettel.

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület emlékeztet: a bulinegyed fennmaradását támogató, párbeszédes megoldást sürgető petíciójukat több mint 50 ezren írták alá, ami több mint hatszorosa a népszavazáson leadott szavazok számának.

Az önkormányzat azt ígérte: az eredménytől függetlenül a városvezetés olyan törvényalkotást kezdeményez, amely az ott lakók életkörülményeinek további javulását, védelmét és biztonságát segíti elő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!