szerző:
hvg.hu

Ha nagyon szeretné a főpolgármester, akár tizenegy hétre is elmehetne szabadságra.

A Fővárosi Közgyűlés elé került az az előterjesztés, amely a főpolgármester szabadságairól szól – vette észre az Mfor. Tarlós Istvánnak az alapszabadsága 25 nap, pótszabadságként pedig további 14 nap jár. Csakhogy tavaly 17 nap szabadságot nem vett ki, így elvileg március végéig még ezeket is áthozhatja 2018-ra. Valószínűleg persze ezúttal sem lesz szüksége minden napra a pihenésben.

A portál arról ír: áprilisban és májusban 5-5 napra mehetne el Tarlós szabadságra, júniusra viszont csak három napot kért ki. Júliusban és augusztusban aztán jöhet a pihenés, 10, illetve 15 napra is elmehetne nyaralni a főpolgármester, ha kihasználná a teljes keretét. Az ősszel havonta 3-5 napja lenne a pihenésre, így a karácsonyi szünetre még hat szabadnapot kivehetne.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!