szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megihlette a Valentin-nap a Központi Statisztikai Hivatalt, szép illusztrációt készítettek a házasságok számáról. Összeadni viszont elfelejtették a hónapokat.

A KSH kigyűjtötte, hogy hány házasságot kötöttek 60 évvel ezelőtt, illetve tavaly, mindezt hónapokra lebontva. Az ábrán kiemelve látható az a két hónap, melyben 1957-ben és 2017-ben a legtöbben házasodtak.

©

Ebből kiderül, hogy míg 1957-ben a legtöbben novemberben házasodtak, 2017-ben inkább az augusztust találták erre alkalmasnak a párok. Kár, hogy nem adták össze a hónapokat, mert így kiderült volna, hogy míg 1957-ben csaknem százezer (összesen 97.992), addig 2017-ben szinte feleannyi (50.563) házasságot kötöttek. A 2017 első tizenegy hónapjában megkötött 48 187 házasság ráadásul 2,5 százalékkal volt kevesebb az előző év azonos időszakában regisztráltnál.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Farkas Zoltán Gazdaság

Átírta a múltat a KSH, és így a jövőbe is belenyúlt

Azzal, hogy a KSH a hazai össztermék, a GDP szokásos revíziója és egy módszertani változtatás során 2014-től mindhárom év növekedési számait megnövelte, alaposan feladta a leckét a gazdaságkutatóknak, hogy mit tippeljenek az idei esztendőre és a választási évre. A válasz: viszonylag gyors növekedést, de lanyhábbat, mint amit a kormány feltételez.