szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megihlette a Valentin-nap a Központi Statisztikai Hivatalt, szép illusztrációt készítettek a házasságok számáról. Összeadni viszont elfelejtették a hónapokat.

A KSH kigyűjtötte, hogy hány házasságot kötöttek 60 évvel ezelőtt, illetve tavaly, mindezt hónapokra lebontva. Az ábrán kiemelve látható az a két hónap, melyben 1957-ben és 2017-ben a legtöbben házasodtak.

©

Ebből kiderül, hogy míg 1957-ben a legtöbben novemberben házasodtak, 2017-ben inkább az augusztust találták erre alkalmasnak a párok. Kár, hogy nem adták össze a hónapokat, mert így kiderült volna, hogy míg 1957-ben csaknem százezer (összesen 97.992), addig 2017-ben szinte feleannyi (50.563) házasságot kötöttek. A 2017 első tizenegy hónapjában megkötött 48 187 házasság ráadásul 2,5 százalékkal volt kevesebb az előző év azonos időszakában regisztráltnál.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Farkas Zoltán Gazdaság

Átírta a múltat a KSH, és így a jövőbe is belenyúlt

Azzal, hogy a KSH a hazai össztermék, a GDP szokásos revíziója és egy módszertani változtatás során 2014-től mindhárom év növekedési számait megnövelte, alaposan feladta a leckét a gazdaságkutatóknak, hogy mit tippeljenek az idei esztendőre és a választási évre. A válasz: viszonylag gyors növekedést, de lanyhábbat, mint amit a kormány feltételez.