szerző:
hvg.hu

És beszóltak a multikat bíráló miniszterelnöknek.

2018 márciusától 9,3 százalékkal emeli dolgozói bérét lengyel Lidl – tudósított a Business Insider Polska alapján a Napi.hu.

A Lidl dolgozói márciustól bruttó 2800-3550 zlotyt (210-250 ezer forint) kapnak, mely egy év munkaviszony után a bruttó 2950-3750-ig, két év után pedig 3150-4050 zlotyig emelkedik. A nő és férfi dolgozók fizetése ugyanabban a munkakörben egyenlő. Emellé ingyenes juttatások, pl. ingyenes orvosi ellátás, ünnepi ajándékcsomagok, alkalmi bónuszok és a diákoknak szóló adományok járnak.

A kormányfő, Mateusz Morawiecki nemrég közvetetten a Lidlt is kritizálta, mikor arról panaszkodott, hogy a nagy hálózatok nem szerveznek lengyel heteket. Válaszul a Lidl vezetősége jelezte, hogy élelmiszer-termékeik 70 százaléka lengyel termelőktől származik, így a Lidl üzleteiben minden hét "lengyel hét".

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!